Saturday, May 5, 2012

This is War


Η ανιψιά μου η Δανάη είναι 10 χρονών. Πηγαίνει Πέμπτη τάξη στο 5ο δημοτικό Νέας Σμύρνης. Τις προάλλες, η δασκάλα της μίλησε στα παιδιά για τους μετανάστες. Τους είπε ότι αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα μας, ότι παίρνουν τις δουλειές από τα «Ελληνόπουλα» και ότι φέρνουν από τις χώρες τους αρρώστιες. Αν δεν κάνω λάθος ανέφερε κάτι και για άλλες χώρες που βουλιάζουν τα καράβια με τους μετανάστες και έτσι γλιτώνουν από αυτούς –η πανάκεια κάθε καθυστερημένου ναζιστή.

Η ανιψιά μου σήκωσε το χέρι για να πάρει το λόγο και είπε αυτό που της έχουν μάθει στο σπίτι της. Ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα, ότι όλοι πρέπει να ζουν με αξιοπρέπεια και ότι όταν ένας συνάνθρωπός μας υποφέρει εμείς πρέπει να τον βοηθάμε, άσχετα από το χρώμα του δέρματός του, τη θρησκεία του ή τη χώρα που γεννήθηκε.

Τότε τα παιδιά άρχισαν να της φωνάζουν και να την κοροϊδεύουν. Κάποιος της έβαλε ένα παπούτσι μες στη μούρη και της φώναζε ότι έτσι μυρίζουν οι Πακιστανοί , κάποιος άλλος πρότεινε να φτιάξουν μια λίστα και να υπογράψει όλη η τάξη να μην την κάνουν πια παρέα. Γιατί έτσι έχουν μάθει στο σπίτι τους.

Όταν μου διηγήθηκε η αδερφή μου το περιστατικό, η πρώτη μου παρόρμηση ήταν να πάω να και να τα κάνω μπουρδέλο στο δημοτικό. Να απολυθεί αυτή η καριόλα, που την έχει επιφορτίσει το κράτος με τη μέγιστη ευθύνη που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στην κοινωνία, την καλλιέργεια του μυαλού και του πνεύματος των παιδιών. Και αντί γι’ αυτό, κάθεται και αδειάζει τα σκατά που έχει το κεφάλι της πάνω σε μια τάξη του δημοτικού.

Και το πιο τραγικό όλων, είναι η αντίδραση των παιδιών. Που έχουν ήδη εξελιχθεί σε μια μικρογραφία των γονιών τους, που έχουν την ίδια στείρα σκέψη, τις ίδιες ανατριχιαστικές απόψεις, που μεγαλώνουν για να γίνουν μικρόμυαλοι βολεψάκηδες που νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους και να πα να γαμηθεί το σύμπαν. Σαν τη μαμά και τον μπαμπά.

Και σαν τον κάθε μαλάκα Ελληνάρα που έχει βρει την καραμέλα του μετανάστη για να ρίξει εκεί την ευθύνη για τα στραβά της χώρας του. Που δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι αυτός και οι όμοιοί του την έκαναν μπουρδέλο. Γιατί η χώρα, η κοινωνία, το κράτος, δεν είναι παρά μια αντανάκλαση των πολιτών, η δική τους αντανάκλαση. Του κάθε σκατόψυχου μισάνθρωπου, που αντί να σκύψει το κεφάλι και να φτύνει τον εαυτό του για τη κατάντια του, στρέφει το μίσος του σε εκείνους που θα έπρεπε να προσπαθεί να βοηθήσει. Είναι η ίδια ιστορία με τον κάθε αγράμματο μπατήρη βλάχο που αποκτά μια στάλα δήθεν εξουσίας και μια θεσούλα του κώλου, μπάτσος, δημόσιος υπάλληλος, ελεγκτής στο μετρό, και ξαφνικά νοιώθει ανώτερος από το συνάνθρωπό του και ζει για να μας γαμάει τον αδόξαστο. Και αφού κάνει το σταυρό του πέντε-έξι φορές για να δείξει τι καλός Χριστιανός είναι, σου πετάει και την υπεργαμάτη δημοκρατική, ανθρωπιστική και σαφώς χριστιανική άποψη, ότι αν βουλιάζουμε τα καράβια με τους μετανάστες θα λυθεί το πρόβλημα της χώρας.

Τι λες ρε γαμώ το σπίτι σου τελειωμένε μικρόμυαλε, αμόρφωτε, ακαλλιέργητε, φύρα της ανθρωπότητας, ποιος σου είπε ότι είσαι ανώτερος μόνο και μόνο επειδή έτυχε να γεννηθείς Παπάρας Λαμογίδης στην Ελλάδα και όχι Αλί στο Πακιστάν? Που να σε βάλουν σε καράβια εσένα κι όλους τους ομοίους σου και να σας βουλιάξουν μπας και γλιτώσουμε από σας εμείς οι υπόλοιποι, που, ναι, μας νοιάζει αν ο διπλανός μας πεινάει και υποφέρει, μας νοιάζει είτε είναι Έλληνας, είτε Πακιστανός, είτε Αιθίοπας, είτε οτιδήποτε άλλο.

Έχεις ευθύνη ρε παπάρα. Ναι, εσύ, έχεις προσωπική ευθύνη για κάθε άνθρωπο που υποφέρει σ’ αυτό τον κόσμο, και το μόνο που σε διαχωρίζει από αυτόν είναι η καθαρή τύχη –στη δική σου περίπτωση, ατυχία στη δική του. Δεν γεννήθηκες Έλληνας, Άγγλος, Γάλλος, Καναδός ή ότι άλλο στο διάολο είσαι επειδή το άξιζες. Δεν σου δόθηκε η ευκαιρία να ζεις με αξιοπρέπεια, σε ανθρώπινες συνθήκες, επειδή μεγαλούργησες. Δεν σε είδε ο θεός σου (που μακάρι να υπάρχει βρε μαλάκα αστοιχείωτε, γιατί τότε θα πάρεις ακριβώς αυτό που σου αξίζει, που τολμάς και επικαλείσαι θεούς και παναγίες, που το χριστιανικό σου πνεύμα εξαντλείται στο να τρως αρνί το Πάσχα και βασιλόπιτα τα Χριστούγεννα και να σταυροκοπιέσαι όταν περνάς έξω από τις εκκλησίες) και αποφάσισε να σε κάνει Ευρωπαίο για να σε ανταμείψει για τη προσφορά σου στην ανθρωπότητα. Απλά τυχερός ήσουνα, μικρομαλάκα. Αλλά όταν πρόκειται για ανθρώπους που ζουν σε άθλιες συνθήκες, που υποφέρουν, που αναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους και να ξεριζωθούν και να ‘ρθουν εδώ να ανέχονται εσένα το μίζερο αρχιμαλάκα και να ζουν στοιβαγμένοι σαν τα κοτόπουλα του KFC σε βρωμερά υπόγεια, μόνο και μόνο για να έχουν την ευκαιρία να μην πεθάνουν απ’ την πείνα, τότε ξεχνάς τι λέει ο θεός σου. Ή μήπως σου είπε ότι καλός χριστιανός πρέπει να είσαι μόνο με τους Έλληνες και οι άλλοι να παν να γαμηθούν;

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίσοι. Υπάρχουν καλοί και κακοί, άξιοι και ανάξιοι, καλλιεργημένοι και αστοιχείωτοι, έξυπνοι και βλάκες. Αλλά το αν είσαι κατώτερος, καθυστερημένε μαλάκα, δεν κρίνεται ούτε από τη χρονική συγκυρία που σε γέννησε στην Ευρώπη του 20ου αιώνα, ούτε από το χρώμα που έχει το δέρμα σου. Κρίνεται από το έργο σου, από τις πράξεις σου, από τις αποφάσεις σου και από την προσφορά σου στην ανθρωπότητα. Και η δική σου προσφορά στη ανθρωπότητα είναι ένα μυγόχεσμα, κατάλαβες παπάρα? Είσαι φύρα για το ανθρώπινο γένος, πώς να το πούμε να το καταλάβεις ρε παιδί μου? Είσαι κατώτερος από τον Ινδό που δούλεψε δέκα χρόνια για να μαζέψει λεφτά ώστε να μπορεί να πληρώσει έναν κοπρίτη για να τον στοιβάξει σα ζώο σε ένα βρωμερό φορτηγό ή σε ένα σάπιο καράβι και να έρθει εδώ, στον «πολιτισμένο» κόσμο, για να δουλεύει 12ωρα σα σκυλί σε μια δουλειά που εσύ, αρχιπαπάρα, δεν θα έκανες ούτε αν ψόφαγες από την πείνα, χωρίς ασφάλεια, με άθλια λεφτά, μόνο και μόνο για να μπορεί να στέλνει δυο φράγκα στο παιδί του που έχει μείνει πίσω στη χώρα του και ίσως να μην το ξαναδεί ποτέ. Αυτό είναι προσωπική θυσία, κατάλαβες μαλάκα? Που το μόνο σου μέλημα ήταν να μπεις στο δημόσιο για μπορείς να ξύνεις στα φανερά τα αρχίδια σου και να μη μπορεί κανένας να σε ξεκουνήσει (γιατί στον ιδιωτικό τομέα που ήσουν πριν, έπρεπε να τα ξύνεις διακριτικά, να φαίνεται ότι δουλεύεις, γιατί εκεί παίρνεις πόδι, δεν έχει αστεία), να δουλεύεις όσο το δυνατόν λιγότερο και με όσες το δυνατόν περισσότερες παροχές και επιδόματα, να γίνεις μια βδέλλα της κοινωνίας, να παίρνεις και να μη δίνεις τίποτα. Που η παιδεία σου, ακαλλιέργητε κάφρε, εξαντλείται στη Μενεγάκη και τη Βανδή.

Είσαι κατώτερος, ρε, το κατάλαβες? Είσαι σκατό που κόλλησε στις σόλες των παπουτσιών μας, τόσο αξίζεις. Και την επόμενη φορά που θα πεις ότι οι ξένοι σου παίρνουν τις δουλειές, άθλιε ανεγκέφαλε, θα σε πάρω εγώ προσωπικά απ’το χέρι και θα σε πάω σε ένα φανάρι να πουλάς αναπτήρες μπικ και να καθαρίζεις παρμπρίζ, αφού τόσο πολύ θέλεις τη δουλειά του μετανάστη, γαμημένε παπάρα. Κατάλαβες?

Άντε τώρα να ψηφίσεις Χρυσή Αυγή να φτιάξεις τη χώρα.

2 comments:

koulpa said...

καλά δεν είχα αφήσει σχόλιο εδώ;;.. αχ.. το χάνω γρήγορα γρήγορα.. :) :)
πάω στο επόμενο.. :) :)
καλησπερα από εδώ.. :) :)

Anonymous said...

Και εδω μια χαρά τα είπε η Δανάη.