Wednesday, February 6, 2013

Μεθυσμένη πολιτεία





Ως γνωστόν, το 2012 μου έδωσε μια κλοτσιά στα ψαχνά και με άφησε να αναρωτιέμαι ευλόγως «γουάτ δε φακ» σχεδόν καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Και η αρχή του 13 δεν φάνηκε ιδιαιτέρως πρόμισινγκ, αφού ο νέος έτος με βρήκε σε ταξί με πακιστανό οδηγό να ακούμε κοράνι στο ραδιόφωνο και γύρω μπαμ-μπουμ τα βεγγαλικά, να σου τρίβουν ρε παιδί μου στη μούρη ότι κάπου αλλού, κάποιοι άλλοι διασκεδάζουν, αγαπιούνται, χορεύουν και γενικώς την περνάνε ζάχαρη την ώρα που σκέφτεσαι αν είναι πολύ σπλατεριά να πηδήξεις από την ταράτσα και μήπως καλύτερα να δοκιμάσεις ένα κοκτέιλ αλκοόλ-χάπια, που είναι και πιο ροκ όπως και να το κάνουμε.

Αμέσως μετά, είχα τόση πολλή δουλειά θανκ γκοντ που ούτε αποτρίχωση δεν προλάβαινα να κάνω και κυκλοφορούσα ωσάν την αρκούδα στο αμμοδαρμένο Άμπου Ντάμπι, αλλά ποιος χέστηκε, λες και θα μου κάνανε τεστ στη γάμπα να δούνε αν τσιμπάει –από γκομενικά τα είπαμε, μην επαναλαμβανόμεθα, σε λίγα χρόνια τρίτο ράφι δεξιά.


Όταν τελείωσε ο κακός χαμός της δουλειάς (όλη η ιστορία ήταν μια διεθνής έκθεση που έγινε στις 15 Ιανουαρίου, εξ’ ου και δεν παίρναμε ανάσα το Γενάρη), μάζεψα τα μπογαλάκια μου, πήρα το πρώτο αεροπλάνο και τσουπ! να σου η Αστέρω στα πατρώα εδάφη, τι σου είναι βρε παιδί μου το αιρ-τράβελινγκ.

Στην Ελλάδα συνάντησα γονείς, ανίψια, φίλους και τα σχετικά, χάρηκα που τους είδα, χάρηκαν που με είδανε, γενικώς χαρήκαμε, το έπαιξα λίγο θεία απ’ το Αμέρικα –γέμισα ψυγεία με κρέατα, αυτοκίνητα με βενζίνη και καλοριφέρ με πετρέλαια- σε φίλους που είναι στο χάλι που ήμουν κι εγώ μέχρι πρότινος, έπαθα μια μικρο-κατάθλιψη με τη μιζέρια και τη μουντρουχιά της Αθήνας αλλά και εξεπλάγην  με το γεγονός ότι Δευτέρα-Τρίτη εν μέσω κρίσης μπαρ και καφετέριες ήταν τίγκα στον κόσμο, και επέστρεψα στο ειδυλλιακό Άμπου Ντάμπι.

Τώρα που έχω επιστρέψει, μου έχει συμβεί το εξής περίεργο: δεν έχω όρεξη να φάω (ποιος, εγώ, που υπό νορμάλ συνθήκες κατεβάζω δυο καμήλες κι ένα νεροβούβαλο στην καθισιά μου –και μετά ρωτάω τι έχει για γλυκό) και πίνω τον άμπακο. Ορέστης Μακρής, σας λέω. Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει. Κρασί, μπύρα, καμπάρι, αμαρέτο, βότκα, τζιν, λίμνες, θάλασσες και τον Περσικό κόλπο. Και σας διαβεβαιώ ότι αυτό δεν είναι καθόλου του χαρακτήρως μου, άσε που κανονικά πίνω μισό ποτήρι κρασί και κάνω οχτάρια.  

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν αγαπητοί φίλοι το 2013…

Αυτό το ποστ θα μπορούσα και να μην το έχω γράψει καθόλου, διότι όπως καταλάβατε δεν είχα και τίποτα της προκοπής να πω, αλλά α) ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι μια χαρά, το ίδιο επιθυμώ δια υμάς και β) μου λείψατε βρε αδερφέ!

Οπότε σας φιλώ και σι γιου λέιτερ αλεγκέιτερ.

Μετά δόξας και τιμής,

Αστέρω


Πι Ες: Επισυνάπτω φωτό από το χέρι μου που κόλλησε πάνω σε ένα φλεγόμενο σφηνάκι σαμπούκας και χοροπηδούσα σαν αναστενάρης. Αυτό δεν είναι ξενιτιά, πενταήμερη είναι.  


 

45 comments:

maria said...

Δεν έχεις βάλει αναγνώστες αλλά εγώ σε παρακολουθω ιδιωτικώς.χχιχι
Να είσαι καλά, απολαμβάνω τις αναρτήσεις σου. Παρεπιμπτόντως (το έγραψα σωστά??) μήπως θες ένα κοράνι?? Μου το χαρίσανε στο δρόμο τα Χριστούγεννα.
φιλιά ξενιτεμένη μου.

Μαίρη (Ginger) said...

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ? Φαγωθήκαμε με την Αιναφετς να σε μελετάμε. Το φτέρνισμα που έριξες σε μας το χρωστας. Γραφε γραφε κι ας είναι ότι νάναι. Μονο να ξερουμε πως εισαι καλα. Αλλωστε εσύ και απ'το τίποτα γέλιο βγάζεις. Φαντασου πως ειχα απογοητευθει πιά και δεν έψαχνα αν έγραψες κάτι. Ωσπου εκεί που διάβαζα τον Πιγουίνου να σου και ξεπετάγεσαι από δεξιά χωρίς φλάς. Ωωωω χαρας ευαγγέλια. Παράτησα και το πτηνό σύξυλο.... Θέλω ενα εμαιηλ σου να συνεννοηθούμε να σου στείλω κάτι. Οχι δε θα είναι φαγώσιμα χιχιχι. Δωσε κάτι. Στείλτο μου στο ουδέτερο εμαιηλ μου aranyos@pathfinder.gr και θα σου κομιουνικιάσω το κανονικό. Μερσί ε α τουτ αλέρ.

Memaria said...

Πάνω που είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι που είσαι και χάθηκες..πολύ χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω και είσαι καλά...φιλιά πολλά!

mahler76 said...

που είσαι βρε κοριτσάρα!!! καλά για αποτοξίνωση από τις αλκοόλες μάλλον που να είσαι. Είδα και την φωτό και θυμήθηκα τις παλιές μου δόξες όταν είχαν περισσότερα λεφτά και λιγότερη εξεταστική. Άντε πολλά φιλιά και μην χάνεσαι :)

Άιναφετς said...

Με το που μου έστειλε ειδικό mail η Gingeroula, έσπευσα να μάθω νέα και να κάνω τη σχετική αμπελοψυχοφιλοσοφική μου ανάλυση, άρα:
1. Ζεις και υγιαίνεις, το σημαντικότερο!
2. Για να ταξιδέψεις στην Ελλάδα, είχες μαζέψει κάποιο δολάριο, εξαιρετικό!
3. Για να γυρίσεις πίσω, έχεις δουλειά, πολύ καλό!
4. Για να έχεις τρίχα στο πόδι, δεν βρέθηκε (ακόμα) μελαχρινό αγόρι, δυσάρεστο!
5. Για το έχεις ρίξει στα ποτάκια, καθόλου καλό!
6. Για να διατηρείς το χιούμορ σου, εξαιρετικό!
Τι γίνεται το καπουέρα, βρήκες σπίτι...για πες!

ΑΦιλάκια και να σε προσέχεις! :))))))

koulpa said...

xaxaxa γειά σου φιλαράκι μου παλιό.. μα τόσα είχες να πεις.. :) :)
ρε με τρόμαξες σε προηγούμενο σχόλιο που έλεγες ότι ήθελες να γυρίσεις να ψωμολισάξουμε μαζί.. :) :)
καληνύχτες μαγικές.. :) :)

Άθη said...

Γειάσου αστεράκι μας...ε,καταρχήν καλή χρονιά (έστω και πολύυ αργοπορημένα)..ε,ντάξει βρέ..μη νομίζεις ΔΕΝ μπήκε μό-νο για'σένα το νέο έτος έτσι..κι εμείς όλοι είμαστε 'κάπως'αλλά και εμάς με το 'καλησπέρα σας' που λένε μας άρχισε στα...χαστούκια,στις κατραπακιές και δεν συμμαζέυεται...δεν είσαι η μόνη...ε,ωωωωωωωχ!καλέ τι κάψιμο είναι αυτό??ε,ελπίζω να περάσει γρήγορα το χεράκι..περαστικά πολλά και προσπάθησε να ΜΗ παίρνεις τα...'αστειάκια'(κακόγουστα και πολύυ κακής ποιότητας)ομολογουμένως που κάνει από τον ερχομό του ακόμη-ακόμη το νέο έτος...τόσο στα σοβαρά γιατί στο τέλος θα καταλήξεις κι εσύ σαν εμένα με βαριά κατάθλιψη...το λιγότερο...ε,έχει πολύυ κακή αίσθηση του..χιούμορ...'χοντροκομμένη' για την ακρίβεια (το νέο έτος)δε λέω και παίζει άσχημα με τα νευράκια μας...αλλά ντάξει..καλημέρες...από Αθήνα...

Μάκης said...

http://www.lifo.gr/team/gnomes/35951

Astero said...

@maria
Από κοράνια εδώ άλλο τίποτα, ευχαριστώ για την προσφορά αλλά να λείπει! Διαβασέ το εσύ να μου πεις την περίληψη να το παίζω έξυπνη ;)))

@Mary Ginger
Μαράκι μου σου είχα στείλει ήδη email, δεν το πήρες? Αλλ'αντ'αλλού το έστειλα η ανεπρόκοπη? Θα επανορθώσω πάραυτα!

@me (maria)
Μια χαρά είμαι, αν εξαιρέσεις μια μόνιμη ναυτία λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Πενταήμερη λέμε!


Astero said...

@Mahler76
Μαλεράκο λεφτά για αλκοόλ δεν χρειάζονται εδώ, έχουμε το τρομερό σύστημα λέιντις νάιτ, όπερ εστί ότι βγαίνεις όξω, πίνεις τον άμπακο και δεν πλερώνεις μία. Άμα είσαι λέιντι δηλαδή, διότι άμα είσαι μαντραχαλάς τα σκας και με το παραπάνω.

Καλή εξεταστική αγαπημένε!

@Άιναφετς
Χαχαχαχαχα μαγισσούλα, πιο εύστοχη δε γίνεται η φιλοσοφική ανάλυση!

Την καποέιρα την είχα ψιλοσταματήσει λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας αλλά τώρα ετοιμάζομαι να επανέλθω δριμμύτερη.

Βρήκα και σπίτι μαζί με μια Ιταλίδα συγκάτοικο, που φταίει για την κατάντια μου και θα τη βάλω να μου πληρώσει την νκλινική αποτοξίνωσης όταν το πάρω απόφαση να συνέλθω ;)

Φιλιά πολλά πολλά!

@koulpa
Κουλπάκο μου αγαπημένε εμένα να δεις πώς με τρόμαξα, αλλά φαίνεται ότι στρώνει η κατάσταση (καλά μη λέω και μεγάλες κουβέντες γιατί κάθε φορά που νομίζω ότι στρώνουν τα πράγματα κάνει το σύμπαν τετραπλό φλικ φλοκ και βρίσκομαι με τα πόδια πάνω και το κεφάλι κάτω).

Αλλά προς το παρόν καλά. Εσύ?

@Άθη
Ναι μας τρέλανε στο χιούμορ το νέο έτος, χωρατατζίδικο μας βγήκε πανάθεμά το...
Γιατί βαριά κατάθλιψη κοριτσάκι μου, δε θέλω τέτοια, μασάνε τα παλικάρια ωρέ? Άντε μην έρθω πάνω και τα κάνω λαμπόγυαλο.

(Ελπίζω ό,τι και αν έχεις να είναι παροδικό, μη χάνεις το χιούμορ σου. Και αν φτάσεις στο αμήν είπαμε, αεροδρόμιο, Ελ Βενιζέλος, Αμπού Ντάμπι. Όχι θα κάτσεις να σκάσεις).

@Μάκη
Ευχαριστώ αγαπητέ, ακολούθησα το λινκ, ενδιαφέρουσα η οπτική (και ρεαλιστική). Πολύ ψύχραιμη πάντως τη βρίσκω την έταιρη ξενιτεμένη, όχι σαν εμένα που έψαχνα λάκκο να κρυφτώ για πόσους μήνες!

Astero said...

...και εννοείται πως με το φλικ φλοκ εννοούσα φλικ φλακ, αμάν πια άμα δε γίνω ρεζίλι μια φορά δεν μπορώ :))))

Heliotypon said...

Με μπέρδεψες: "...και επέστρεψα στο ειδυλλιακό Άμπου Ντάμπι". Τελικά πού είσαι, στην πατρίδα ή στα χέρια του Αλάχ; Λες επέστρεψες στο Α.Ν. ή ήταν σχήμα λόγου; Ανησυχώ μη σε βρούμε λιθοβολημένη...

Heliotypon said...
This comment has been removed by the author.
Heliotypon said...
This comment has been removed by the author.
koulpa said...

xaxaxa εμένα σήμεα χτύπησε το τηλ για δουλειά.. από τις 20 δεκέμβρη είχε.. σεφτέ δεν έκανα το 2013.. ίσως αύριο χτυπήσουν οι καμπάνες.. να κάνω την πρωτη είσπραξη του χρόνου.. :) :)
καληνύχτα φιλαράκι :) :)

koulpa said...

χαχαχα και νόμισα ότι είναι κάτι μεταξή γυμνστικής και καμασουτρα.. κι ειπα να το αφήσω ασχολίαστο.. :) :)

Astero said...

@Heliotypon

Exeis ta dikia sou agapite, einai diskolo na mas parakolouthiseis emas tous jet setters (kala min petas ntomates, ena asteio kaname!).

Sto Abu Dhabi epestrepsa, meta apo sindomes vacation sta patroa edafi.

@koulpa

Xxaxaxaxaxaxa katoi metaxi gimnastikis kai kama soutra! A na xatheis vre, me pethanes!

Kali tixi Koulpako mou, ande tora pou ekanes sefte na a noixei i douleia!

Astero said...

Excusez moi gia ta greeklish, opos katalavenete ergazomai sklira sto grafeio -prepei na katevaso elliniki grammatoseira, den einai katastasi afti!

Heliotypon said...

Πάλι καλά που έχεις δουλειά! Φαίνεται ότι εκεί την βρίσκεις εύκολα...

ασωτος γιος said...

ωωω καλώς σε βρηκα: ολα τα καλα παιδια εδώ? χαιμρομαι

Astero said...

@Heliotypon

Καλά σε σχέση με την Ελλάδα σίγουρα πιο εύκολα, αλλά μη νομίζεις ότι τις έχουμε και στο τσεπάκι τις δουλειές. Παρά την και καλά πρόοδο, αν δεν έχεις γνωριμίες ούτε για να καθαρίσουν τα τζάμια δεν το θέλουν το βιογραφικό σου...

@ασωτος γιος

Γουελκάμ, κάτσε να σε φιλέψω κατιτίς :)

Tremens said...

Α επέστρεψες στα ξένα; Φτου και ήθελα να σε βγάλω για μια σουμάδα!!!

mahler76 said...

@ tremens
πάνε την κοπέλα βρε στα μπουζούκια να ανοίξει το μάτι της που θα την πάς για σουμάδα χαχαχα

Astero said...

Μπουζούκια ακούω Μαλεράκο, και μας είχες ψήσει τόσο καιρό ότι είσαι πχοιοτικός με τόση όπερα... ;)

mahler76 said...

χαχαχα το πιστεύεις πως δεν έχω πάει ποτέ μου? αλλά πως να το κάνουμε μια Astero την έχουμε δεν θα σε πάμε και για τσάγια.

Astero said...

Να πάω για τσάγια καλύτερα? Γιατί 3-4 φορές που με έχουν σούρει σε μπουζούκια (πανάθεμα τα ρημαδομπάτσελορ που δεν μπορείς να πεις όχι, ασταδιάλα, εσείς παντρεύεστε εμείς το λουζόμαστε) έπαθα ψυχολογικό τραύμα και για μια βδομάδα πεταγόμουν στον ύπνο μου καταϊδρωμένη και φώναζα "Όχι άλλο γαρύφαλλο!"...

Εξόν από μια που είχα παέι στον Sakis και είχα κάνει φόκους στον κοιλιακό φέτα οπότε άααααντεξαααα...

mahler76 said...

εμένα ευτυχώς κανένας str8 φίλος μου δεν έχει κάνει μπάτσελορ και το έχω γλιτώσει το θέμα μπουζούκια.

Astero said...

Εγώ φταίω μου φαίνεται που δεν έχω φίλους της πχοιότητας... ;)

Tremens said...

@Mahler

Που να την τρέχω επί της πίστας στην ηλικία μου, θα πατήσω και κανά γαρούφαλλο και θα με ψάχνετε...

mahler76 said...

βρε εσύ που είσαι θείτσα θα καθίσεις στο τραπέζι να χτυπάς παλαμάκια. στην πίστα θα πάει το νιάτο να λικνιστεί χαχαχαχα

Tremens said...

Δεν χτυπώ παλαμάκια, χαλά το γαλλικό!

mahler76 said...

χιχιχιχιχιχιχι

mahler76 said...

http://www.youtube.com/watch?v=Pv-JxiHLdhQ

μπορείς πάντως να βάλεις τον μπράβο σου να χτυπάει παλαμάκια και να σπάει πιάτα χαχαχαχα

Tremens said...

Α να χαθείς, σαρδανάπαλε!!!

mahler76 said...

χαχαχα τρελό αγόρι :)

Astero said...

To niato eimai ego?
Ena paneri garifala sta agoria!!!
;)))))

Anonymous said...

'Οπως έγραψαν οι φίλοι, καλό είναι ότι δίνεις σήμα και κρατάς το αστείρευτο χιούμορ σου!!! εύχομαι έναν καλό υπόλοιπο Φεβρουάριο, χωρίς σαμπούκες και χέρια αναστενάρηδες αλλά με πολλά τυχερά!!!

φιλιά!!

Astero said...

apo to stoma sou kai stou Allah to afti Eirinaki ;)

Polla filia ki apo do (krasaki epitrepetai? exei arxisei kai mou aresei afti i fasi-pendaimeri...!)

Anonymous said...

Χαιρετώ και πάλι αγαπητή, τί κάνεις;

κρασάκι βεβαίωωως επιτρέπεται!!! οίνος ευφραίνει, κλπ....

φιλιά πολλά, καλό σΚ !!!

Φανή said...

καλε, ειστε ανοιχτα να μπω κι εγω?
ωραια τα λες!

Astero said...

Vre kalos to to koritsi!
Perna mesa, kername kai gliko tou koutaliou!

Anonymous said...

Να μπώ και εγώ για να με κεράσετε γλυκό του κουταλιού; φιλιά Αστέρω μου ;-)))

Astero said...

Και γλυκό, και καφέ και ό,τι θέλει το κορίτσι!

Φιλιά Ειρηνάκι, έρχομαι κι από το σπίτι σου συντόμως!

Anonymous said...

Τί κάνεις; πώς είσαι; καλή εβδομάδα ;-))))

Μαίρη (Ginger) said...

Τοκ τοκ, ειναι κανεις μεσα? Χρονια Καλα κοριτσακι, εγκατελειψες το σπορ ή να ανησυχισω για κατι ποο σοβαρο?